BISSEN OCH MÄRTA BRAINWALK

I mars 2010 förändrades livet för bandyspelaren Mathias "Bissen" Larsson då han drabbades av en hjärnblödning som höll på att kosta hans liv. Mirakulöst klarade han sig och bestämde sig under rehabiliteringen att han ett år efter olyckan skulle gå en mil. Här startades Bissen Brainwalk.

I februari 2017 drabbades SIF F-03 spelare Märta Dufvenberg av en hjärnblödning då hon var på väg med sin skolklass på ett studiebesök. Efter en tung dag på Akademiska sjukhuset i Uppsala möter Märtas föräldrar Bissen i hissen. Ett osannolikt möte där dom berättar vad som hänt Märta. Efter veckor i respirator och två operationer kom Märta tillbaka till livet och startade sin rehabilitering. När Märta och Bissen efter några månader möts bestämmer dom att kämpa och gå för livet tillsammans i Sandviken vilket de gjorde i augusti 2018.

Sedan tidigare var Bissen och Märta Brainwalk inplanerad till Sandvikens IF:s match den 14 september. Nu blir den även en del av hela Sportlördags event.

Klockan 13 kommer vi att gå runt Jernvallsområdet för hjärnforskningen som räddade Bissen & Märtas liv. Under dagen finns även möjlighet för Sportlördags besökare att ge ett bidrag till hjärnfonden eller delta i lotterier där pengarna oavkortat går till hjärnfonden.

Läs mer om Bissen Brainwalk